Restaurant aan huis (nou ja.. bíjna dan ;))

Restaurant aan huis.. het lijkt er bijna op!
Waar de luie mensen tegenwoordig hun boodschapjes kunnen bestellen via AH.nl, is er voor de nog luiere mensen voortaan HelloFresh! Dat klonk ons natuurlijk als muziek in de oren; één doos, vijf maaltijden en er zelf niet over na hoeven denken!
Ik had er al vaker naar gekeken, maar de prijs was eigenlijk hetgeen dat me tegenhield; E.49,-
Gelukkig heeft de Kruidvat vaak leuke aanbiedingen en kregen we op onze eerste box maar liefst E.25,- korting bij een minimale afname van twee HelloFresh boxen. Even snel gerekend komt dat in die twee weken dan op E.37,50
Ik heb veel vragen gekregen hoe het ons is bevallen afgelopen week, dus we doen eens een blogje, lees je mee?

Het moet dus niet gekker worden, op zondagavond stond daar een mannetje met een volle doos met voedsel voor de deur! Ik moet bekennen dat toen ik in de doos keek ik me hardop afgevraagd heb of we niet zouden verhongeren, maar nee.. we werden elke avond vrolijk verrast door zowel de hoeveelheden als door de heerlijke gerechten!
Omdat onze peuter nog niet voor een vol persoon mee eet hebben wij ervoor gekozen een tweepersoons box af te nemen, en dit blijkt toch precies genoeg voor ons drieën!

Dag 1:
Pitabroodjes met kruidige kipshoarma en Frisse salade met komijndressing.
Klinkt goed, of niet?!

Hello Fresh dag 1

Nou, ik kan jullie vertellen; het smaakte ook heel goed! Per persoon heb je twee broodjes met kip en een heerlijke salade van Rettich, rode ui, Mesclun (gemengde salade met o.a. veldsla en Rucola) gedresseerd met balsamicoazijn, olijfolie, honing, tijm, komijnpoeder, peper en zout.
Het was heerlijk, persoonlijke smaak van Alex; hij zou de dressing van de salade wat romiger willen zien met bijv. een yoghurtdressing, maar hé, dat kan je er zelf altijd nog van maken natuurlijk!

Dag 2:
Winterse koolraap met Noordzeeheekfilet en aardappelpuree.
HF dag2

Dit klonk me nou niet direct heel spectaculair in de oren, maar de twist in de aardappelpuree deed wonderen! De puree werd op smaak gebracht met blokjes kaas, tijm en mosterd en kreeg daardoor het karakter van een lekker stamppotje, werkelijk heel lekker!

Dag 3:
Romige groene curry met pandanrijst en ei.
HF dag 3

Een van onze persoonlijke favorieten! En dat voor in elk geval één iemand die vlees echt wel een must vind. Dit is één van de twee vegetarische gerechten die deze week in de box zaten. Maar jongens, eerlijk, wat heerlijk! Een curry met spitskool, aubergine, kokosmelk en sojasaus met vrije uitloopeieren en rijst. Ik ben persoonlijk normaal niet van de aubergine, het mondgevoel deed me normaal gesproken gruwelen, maar nee, geen gegruwel aan tafel dit keer!
Ook onze peuter kon dit gerecht prima waarderen en at heerlijk mee. Het ei was voor haar overbodig, daar had ze helemaal geen interesse in 😉 We zaten (over)vol en voldaan aan tafel na de maaltijd!

Dag 4:
Kogelbiefstuk met aardappelen uit de oven en salade van rode biet.
HF dag 4

Lekker hollands 😉 Maar door de dressing van tijm, knoflook, rode peper, citroenrasp, peper, zout, balsamicoazijn en olijfolie een smaakexplosie! In dit geval hebben we voor ons peutermeisje een ander stukje vlees klaargemaakt, niet omdat er niet voldoende was, maar wel omdat we ongelofelijke biefstukmonsters zijn en onze peuter een simpel worstje gewoonweg lekkerder vind is gebleken uit eerdere ervaringen.

Dag 5:
Orzo met tomaat, rode paprika, grana padano en tijmolie.
HF dag 5

Foto is van HelloFresh zelf in dit geval!! de man loopt achter met de foto’s delen 😉 en ik kan er dus simpelweg even niet bij. *oeps*
Het tweede vegetarische gerecht van deze week! Een pastagerecht, maar toch even anders. Orzo is een pastaproduct, maar wel een heel gezonde. Je kan 145 gram eten voor slechts 200kcal!! Heerlijke maaltijd met gebakken paprika, pijnboompitjes, een heerlijke kaas (grana padano) en een tijmolie om het af te toppen! Vegetarisch, maar ook hier werd het vlees door niemand gemist.De hoeveelheid; meer dan genoeg, wij kregen de pan met zijn drieën niet leeg!

Wat ik de afgelopen week veel heb gehoord van mensen, was dat het zo weinig leek, let wel; de pannen waren niet leeg met wat er op de borden lag en onze borden zijn groot! De porties zijn precies afgemeten op een gezonde hoeveelheid per persoon, qua voedingsstoffen en hoeveelheid is het precies voldoende voor volwassenen en wij hebben hierdoor ook echt geen honger geleden.

Het is dus wel super makkelijk dit! Je krijgt recepten en alle ingrediënten aan de deur geleverd. Over de volgorde hoef je ook niet na te denken, die is door HelloFresh vastgesteld en zo heb je dus nooit voedingsmiddelen die over de datum zijn, daar letten zij op voor je! Geen gepuzzel met houdbaarheidsdatums en weekmenu dus.
Deze week zijn de bereidingstijden gemiddeld zo’n 30 tot 35 minuten, prima te doen.
Het receptenboekje kun je bewaren, want ook zonder HelloFresh kun je die prima nog eens namaken.
Grootste les die wij hieruit trekken; wij kopen en koken standaard teveel als we geen HelloFresh box hebben en tjah.. weggooien is wel zonde, dus doe nog maar een bordje; we overeten ons dus eigenlijk standaard. Eye-opener van de week, echt waar!

Handig ook dat het een flexibel abonnement is en je bent dus zeker niet verplicht om na de twee boxen nog een box af te nemen, je kunt het abonnement pauzeren als je geen box wenst te ontvangen en zo kan het dus prima een incidentele aangelegenheid zijn dat je er gebruik van maakt, ideaal! Ben je het na twee boxen wel beu, kun je er ook nog voor kiezen je abonnement definitief te beëindigen.
Wij hebben ervan genoten!
Leuk extraatje; in het receptenboekje van deze week stond bijv. een tip voor een gezond extraatje voor de kinderen; banaan-chocoladelolly’s, leuk en gezond!

Wil je het ook graag proberen? Laat maar horen; Wij kregen van HelloFresh een persoonlijke code, hiermee krijg je E.20,- korting op je eerste box bij een afname van minimaal twee boxen, je eet dan dus met twee personen 2 weken (5 maaltijden per week) voor gemiddeld E.40,-
Ik deel de codes graag!

Plaats een reactie